Thursday, 22 September 2011

Bercuti di Padang Indonesia (Part 2)

Salam semua...

Since saya post pengalaman saya ketika bercuti di Padang pada Mac yang lalu, saya terima banyak feedback bertanyakan no telefon tourist guide, maklumat hotel dan sebagainya. Terima kasih saya ucapkan kepada rakan-rakan yang sudi menjengok blog saya dan meninggalkan komen-komen anda. Semoga wujud ukhuwah yang berterusan diantara kita, insyaALLAH.

Memandangkan ada beberapa pertanyaan yang ditanya berulang kali jadi saya decide untuk buat entry Bercuti di Padang Indonesia (Part 2) untuk share info yang saya tak cerita before. Tetapi no telefon tourist guide tetap tak boleh share di sini. So, klu nak no telefon tourist guide tersebut, tinggal-tinggalkanlah komen di blog saya dan saya akan emailkan kepada anda...

Terus kepada info yang saya nak share, a few info yang saya rasa saya perlu share adalah :

1. Semua urusan saya di Padang, Pak Kamal yang uruskan termasuklah tempahan hotel serta bayarannya sekali. Jadi saya takde contact number hotel. Kalau nak minta saya mencadangkan hotel yang best kat sana saya minta maaf sebab saya memang tak tahu. Saya cuma tahu hotel yang saya menginap je, Hotel Imran. For info, owner hotel ni adalah orang Malaysia either husband or wife. Satu malam lebih kurang RM80 bergantung pada tukaran wang semasa. Kalau ada yang nak menggunakan perkhidmatan Pak Kamal, rasanya boleh tanya Pak Kamal pasal hotel, saya rasa dia lebih arif. Kalau dah ada budget untuk hotel, boleh cuba minta Pak Kamal carikan hotel yang bersesuaian. InsyaALLAH.

2. Manfaatkanlah masa anda di sana sebaik2nya sebab walaupun 4h 3m pun belum tentu cukup nak melawat tempat-tempat menarik kat sana. Sebelum pergi saya ingatkan 4h 3m dah cukup lama nak mengelilingi Padang/Bukit Tinggi but seriously memang tak cukup. Ataupun mungkin saya yang tak pandai budget masa?!!? :)

3. Kalau ada masa yang cukup, pergi lah ke Paya Kumbuh (Paya Kumbuh ni kemungkinan besar tempat asal keturunan saya). Orang kata air terjun kat sana sangat cantik. Saya tak sempat nak pergi sebab tak cukup masa(ye ke? :) ). Klu ada yang pergi nanti share lah dengan saya gambar k.

4. Klu boleh masa untuk makan tu dikurangkan... kenapa? Sebab masa yang ada boleh dipenuhi dengan melawat tempat-tempat yang lain. Masa saya pergi dulu, makan pun ambil masa lama. Ingatkan nak rehat-rehat sambil tengok permandangan. Bila fikir-fikir balik dalam kereta pun still boleh lihat permandangan juga... and still boleh rehat-rehat sebab bukan kita yang drive kan...

5. Kalau rasa-rasa nak membeli belah juga kat sana peruntukkanlah masa lebih sikit. Saya dulu ingat taknak membeli belah. Ingat nak beli cenderahati sikit-sikit je. Tapi bila dah ada kat sana macam2 pulak nak beli. Untuk kenangan kononnya. :) Jangan lupa standby extra luggage ye...

6. Kalau ada masa free lepas magrib(kat sana magrib pukul 6.30) try la jalan-jalan kat bandar Bukit Tinggi. Jalan-jalan kaki sendiri je. Sebab Bukit Tinggi ni pusing2 kat situ juga. Boleh naik kereta kuda, tengok jam Gadang pada waktu malam, cantik(kata orang). Saya tak jalan-jalan bukan tak sempat tapi bila malam fikir nak rehat je. Penat kononnya. :). Bila dah balik sini rasa rugi.

7. Kalau ada masa juga pergi la tengok Malin Kundang. Ia terletak dekat dengan pantai di Padang. Saya pun tak sempat tengok. Pak Kamal cakap it's real. Cuma strukturnya dah tak berapa clear macam dulu.

So, selamat bercuti to all yang decide nak ke sana. Semoga anda gembira dengan perjalanan cuti anda dan diberkati olehNya. InsyaALLAH.

141 comments:

  1. saya akan ke bukit tinggi padang bersama keluarga pada awal jun 2012 thn depan.... boleh x bagi no phone tourist guide pak kamal... nie email saya, iftileana@yahoo.com.my Klu ade info2 yg menarik tempat2 lain hope kita boleh berkongsi lagi yer...

    ReplyDelete
  2. salam.
    Saya dan keluarga akan bercuti di padang pada disember ini, bolehtak dapat no. pak kamal..nie email saya midarajab@gmail.com.
    Terima kasih kerana sudi membantu.

    ReplyDelete
  3. Khairiah, Mida,
    Saya dah email contact number tersebut. Check email k.

    InsyaALLAH, jika ada destinasi percutian saya yang lain saya akan kongsikan...

    ReplyDelete
  4. Salam k.Sue,

    Saya dgn kawan pun plan nk pergi sana.
    tlng emel saya no pak Kamal.
    princess_mya87@yahoo.com.

    Thanks atas info yg dberi.

    ReplyDelete
  5. salam sue..kami nak pergike padang pada 14 januari 2012 ni. menarik dengar citer sue..boleh bagi no tel pak kamal???

    ni email sy aidil@usim.edu.my dan juruaudio3@usim.edu.my

    ReplyDelete
  6. salam cik sue, boleh tak e-mailkan saya contact no pak Kamal tu thxs dr anot_my@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. sha, anot_my,

    saya dah email contact number di padang. check email k.

    ReplyDelete
  8. Salam sue,bgaimana bajet pg ke sane?sy teringin ke sane, nk thu tiket flight dan perbelanjaan sue kt sene brp?harap xkisah share yea..tq

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum sue.., sye amt tertarik mbace percutian sue d padang !! emmm.. bleh tak e-mailkan sye contact nosue dan Pak Kamal, emailkan kpd sye shozaliza@yahoo.com

    TQ
    nora liz

    ReplyDelete
  10. Anonymous January 15, 2012 12:28 PM,
    Total perbelanjaan kalau tak salah dalam +-RM2000 tapi termasuk membeli belah lah. Klu nak letak in detail saya dah tak berapa ingat. Flight pula dalam +-RM100...

    ReplyDelete
  11. shozaliza,
    Saya dapat email dari MAILER-DAEMON@yahoo.com lah. Betul ke alamat email tu?

    ReplyDelete
  12. sorry salah suri my email shoza1188@yahoo.com n klau tak keberatan bg h/p no you erkk..

    TQ

    ReplyDelete
  13. salam sue
    saya bercadang nak ke padang 4.5.2012 oleh bg no.fhone pak kamal
    ilamus@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  14. emailkan no hp pak kamal di resya_amanda90@yahoo.com..saya cadang nak cuti bulan december

    ReplyDelete
  15. Salam,sis tlg emailkan juga contact no Pak Kamal ke salizawatikamaruzzaman@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  16. ilamus, resya, saliza,
    Contact number telah diemail. Tk.

    ReplyDelete
  17. salam sue, saya ingat nak pergi ke padang hujung tahun ni dalam bulan 12/2012. kalau boleh mintak tolong bagi nombor contact pak kamal. tq

    ReplyDelete
  18. salam sue, saya ingat nak pergi ke padang hujung tahun ni dalam bulan 12/2012. kalau boleh mintak tolong emailkan saya contact no pak kamal.

    this is my email no: rmujibur30@yahoo.com

    TQ.

    ReplyDelete
  19. salam sue nak tnya hotel yg sue dduk kt bukit tinggi untuk 2 org yer?kat padang n bukit tinggi senang x nk cri money changer? tq

    ReplyDelete
  20. rmujibur30,
    say dah email contact number cek email ye.

    nina,
    saya dulu duduk bilik kelamin. tapi ada juga bilik untuk bujang(2 katil bujang). money changer mungkin ada tapi tak pasti senang cari ke tak. saya dulu tukar dengan akak pak kamal je. tapi better tukar kat sini siap2 la. kat sana mahal sikit...

    ReplyDelete
  21. salam sue,
    tak sabar saya nak pegi bila baca cite sue ni, boleh tak sue emailkan no Pak Kamal utk saya booking utk hujung bln5 ni..iedah_anuar@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
  22. Salam ........boleh bagi contact no pak kamal...lindaisyah@yahoo.com.my......tq

    ReplyDelete
  23. Salam sue,

    Sy bercadang nk bercuti ke padang....sesuai x utk bawa anak berumur 4 - 2 thn ?

    Btw, blh bg contact pak kamal
    arnidalias19@yahoo.com

    Thank you

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum kak....nak minx no pak kamal...t emailkan saya ya...princessamiodarone@yahoo.com..
    tq akak...

    ReplyDelete
  26. as salam


    mohon diemailkan no telefon dan butiran Pak Kamal kepada kak pB ....


    aidarahm@tm.com.my



    terima kasih banyak banyak

    ReplyDelete
  27. iedah_anuar, lindaisyah, arnidalias19, princessamiodarone, aidarahm,
    Saya dah email contact number. Harap info membantu.

    ReplyDelete
  28. Salam,tolong emailkan contact no.pak kamal teringin saya ke Padang
    ...sukri_mbs27@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. Salam sue,

    Boleh emelkan saya no contact Pak Kamal, terima kasih.

    ReplyDelete
  30. Salam Puan,

    Boleh emelkan saya no Pak Kamal tersebut, alamat emel saya rosedalliyaty@yahoo.com

    ReplyDelete
  31. sukri_mbs27,
    saya dah email contact number. tk

    ReplyDelete
  32. salam...saya munira....bleh emelkan contact no. pak kamal....mun_210@yahoo.com....tq

    ReplyDelete
  33. salam puan su...boleh pm emel puan sue..nak tanya banyak ttg bukit tinggi n padang nie...emel saya scofieldlex@gmail.com

    Shelly

    ReplyDelete
  34. Munira,
    Saya dah email contact number.

    Trackers,
    Email saya : suritera@gmail.com... saya ada letak di bahagian CONTACT kat atas tu... :)

    ReplyDelete
  35. salam puan sue.. blh email sy juga di ayubaby_26@yahoo.com.. sgt2 menarik ni.. :-)

    ReplyDelete
  36. Salam kenal Sue,
    Saya nak ke Padang Sept ni, kalau x keberatan boleh share contact no. Pak Kamal?.

    Email : nraihanilias@yahoo.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  37. ayubaby_26, Ann Ilias,
    saya dah email contact number...

    ReplyDelete
  38. salam Pn Sue.. boleh emailkan pada saya contact no pak kamal
    Email : yobsagor@yahoo.com

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  39. en yobsagor,
    dah email. check k.

    ReplyDelete
  40. salam puan Sue, boleh tolong emelkan contact nombor pak kamal tak? thanks yer

    Nisah

    ReplyDelete
  41. sorry, emel ke : yunn_nisah@yahoo.com

    Nisah

    ReplyDelete
  42. Salam,
    Saya sgt berminat untuk mendapatkan no tel Pak Kamal, email saya hasmawati@hotmail.com.
    Terima kasih kalau sudi memberi...

    ReplyDelete
  43. salam kak,
    bole email no tel pak kamal,
    saya nak pergi ke Padang Bulan Sept ni.
    ko_cai@yahoo.com

    klu pak kamal ade email lagi bagus...

    ReplyDelete
  44. as salam

    saya pun nak minta no tel pak kamal..saya bercadang nak repeat BT next year,boleh tak e mail kan ke ctnora39@gmail.com terima kasih.

    ReplyDelete
  45. yunn_nisah, hasmawati, ko_cai@yahoo.com, ctnora39@gmail.com,
    saya dah email contact number. check email ye.

    ReplyDelete
  46. boleh mintak no telefon pak kamal : email saya : melloyz@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. saya nk contact no. Pak Kamal blh tak puan? diniemuhaimin(at)gmail.com.

    dah sampai sana br call Pak Kamal tu or sebelum pergi lg dh call dia ek? sbb nk mtk dia book hotel sekali.

    Thanks

    ReplyDelete
  48. salam sue,

    nak contact info pak kamal....

    vicentero_14@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. salam sue , boleh tak beri info pak kamal. email ainaz3n@yahoo.com

    ReplyDelete
  50. Salam,
    Harap boleh email contact info Pak Kamal. dieha7@gmail.com
    TQ

    ReplyDelete
  51. Salam,
    Sy akan pg padang 17bjanuari 2013 nanti,.boleh sentkan no pak kamal ke email sy? athirahmohdtan@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  52. Salam..harap sue dpt membantu..saya perlukan contact pak kamal..emailkan ke fad_134625@yahoo.com
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  53. Salam,
    Harap boleh email contact info Pak Kamal.
    zarinaz_ikhlas@yahoo.com.my
    terima kasih.

    ReplyDelete
  54. Salam. . Sue, blh emailkn sy info pak kamal tu? I'm going to Padang insyaallah bln 12 ni. . And pakej 4H3M dlm brapa RM ek? Nk planning budget. . Hehe. .
    This is my email : leonarina84@gmail.com
    Thanks! :-)

    ReplyDelete
  55. Salam Sue, blog u sangat membantu. I and family nak ke padang next year. Boleh emailkan saya info pak kamal tu. TQ
    mnss_24@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. Salam Sue, tq for sharing info.. I and family nak ke padang dan bukit tinggi bulan Nov ni. Boleh emailkan saya info pak kamal tu. TQ
    rahsiawangku@gmail.com

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum Kak Sue :) Nama saya Fazra, dari Tg Malim, Perak. Family saya bercadang nak pergi padang dalam bulan September nanti. Boleh tak Kak Sue emailkan contact no Pak Kamal. Sbb kitorang mmg taknak guna pakej tapi taktau nak contact sapa.

    Terima kasih Kak Sue.

    nurfazrazul@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. salam..bleh emailkan no contact pak kamal? kami nk bct ke pdang bulan 11 ni..ilapiapiter@yahoo.com...time kasih kak sue =)

    ReplyDelete
  59. salam..Kak Sue,saya pon nak ke padang bulan nov ni, minta emelkan no contact pak kamal. mutasi@gmail.com (Taufiq Shah Alam)

    ReplyDelete
  60. Salam Kak Sue, saya perlukan contact Pak Kamal. Tolong email ke : nastrade@ gmail[dot]com

    Terima kasih di atas perkongsian.

    ReplyDelete
  61. saya perlukan contact Pak Kamal. Tolong email ke ->
    alim@plascentre.com

    ReplyDelete
  62. salam k sue..bleh emelkan no contact pak kamal? plan nk g padang dgn family next year...tq..rita_aqua85@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. Salam Sue..boleh tolong e-mailkan no. contact Pak Kamal?sy bercadang nak bercuti ke sana hujung tahun ni..tqvm..suhaidi_hjismail@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. salam saya n wife da book nk g padang disember ni~mohon share kn contact pak kamal

    endasebeton@yahoo.com.my (kashfi)

    ReplyDelete
  65. Salam Sue, boleh e-mailkan contact no pak kamal? saya bercadang ke sana bulan Oktober nanti

    hasnah2515@gmail.com

    ReplyDelete
  66. emelkan pada saya juga contact no ariey_nie90@yahoo.com

    ReplyDelete
  67. Salam Kak Sue..boleh tolong e-mailkan no. contact Pak Kamal?sy dh book tiket pi sana tp xtau contact.. tqvm..dyana.honeyz@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  68. salam kak..
    saya akan ke padang bersama kawan2 saya bulan disember nanti..
    nak no pak kamal boleh..?
    ni email sy hidayahrazali@yahoo.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  69. Salam sue.... Mohon beri bantuan. Sy nak ke sana jg bln mac. Blh mnta no hp pak cik kamal? Sy ttarik nga penulisn sue.... Best.... Tlg emailkn nga sy ye.... cahaya_syurga176@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  70. Assalamualaikum. saya dan keluarga bercadang nak ke padang Disember ni. Boleh tak emailkan no tel Pak Kamal. Nampak macam manarik di Padang ni. Email saya :izanahar84@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  71. salam boleh bagi no pak kamal tu..hehe..email kat yatidan7979@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. salam. pn, saya pun nk no pak kamal tue, farh_ana@yahoo.com
    tq (^_^)

    ReplyDelete
  73. assalamualaikum,

    boleh emailkan number pak kamal tu?

    nuru.syifa@gmail.com

    thanks!

    ReplyDelete
  74. salam
    Boleh tlg email num pak kamal?
    nursyakirahabdulmunir@gmail.com
    Tq ��

    ReplyDelete
  75. assalamualaikum..
    boleh tolong email nombor pak kamal?
    lm_shahril@yahoo.com
    TQ

    ReplyDelete
  76. salam. boleh email kan no pak kamal? atau mungkin lebih mudah email nye juga?


    leezezdora@gmail.com

    thanxx :)

    ReplyDelete
  77. Salam Sue, boleh emailkan nbr Pak Kamal... terima Kasih... Email saya: nazatulsg77@gmail.com

    ReplyDelete
  78. salam.. boleh emailkan no pak kamal.. bercita2 nak pergi gak ni...
    bfx_3482@yahoo.com

    ReplyDelete
  79. Hi all,
    Saya baru habis sent Bukit Tinggi/Padang contact number. Hope info really helps..

    ReplyDelete
  80. salam sue,

    maaf yek, kalo x keberatan bole bagi nombor pak kamal tuh x?..
    TQ..


    ReplyDelete
  81. hi.. tertarik dengan cerita awak disana ... boleh emailkan no contact pak kamal tu..email kan kpd reenzaireen@gmail.com

    ReplyDelete
  82. Assalam.

    Sue,share ngan akk no pak kamal..we plan to go there soonest..TQ

    reensab00@gmail.com

    ReplyDelete
  83. Salam. Saya dan keluarga bercadang nak kesana dis ni. Boleh tlg beri contact pak kamal tu....tkasih

    roslipdc@gmail.com

    ReplyDelete
  84. salam.boleh email no pak kamal tak?yatie81284@yahoo.com

    ReplyDelete
  85. salam hi..boleh emailkan saya number pakcik kamal tu? tq

    iylia.mohamad@yahoo.com

    ReplyDelete
  86. salam. Saya & keluarga bercadang nak ke sana. Boleh tlg. beri contact pak kamal. T.Kasih.

    ReplyDelete
  87. salam. Saya & keluarga bercadang nak ke sana. Boleh tlg. beri contact pak kamal. T.Kasih.

    hasnah2515@gmail.com

    ReplyDelete
  88. Boleh email kan no pak kamal

    badariah141414@gmail.com

    Tq

    ReplyDelete
  89. saya juga nak minta info pasal pak kamal. tqvm
    cta4345@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Assalamuailakum.. saya juga nak minta nombor pak Kamal juga.. harap boleh beri bantuan ..terima kasih yekk.. ini email saya.. rahil_lah@yahoo.com...

    ReplyDelete
  91. Hye sue, sy nak pegi padang jan 24 nh.
    .pakej mcm mhl sgt. Bley mintak contact no pak kamal tu? soda_oren@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  92. Assalam sue, akak bercdg nk ke Padang ...boleh tlg emelkan no. Hp Pak Kamal ke azuraabas28@yahoo.com

    Kak zura

    ReplyDelete
  93. salam,
    saya akan ke padang november ini. bole tlg email no tel pak kamal di email saya...dieyann83@yahoo.com
    terima kasih

    farah

    ReplyDelete
  94. salam...
    boleh bg no tel pak kamal.. email sy nor.hazliza@yahoo.com
    tq
    liza

    ReplyDelete
  95. Assalamualaikum... terima kasih atas perkongsian menarik ini, semuga Allah akan mengganjari. InsyaAllah awal feb nnt saya juga akan ke sana, so boleh tak emailkan kepada saya tel Pak Kamal .... email saya : ummunfl_hotice@yahoo.com

    T.Kasih

    ReplyDelete
  96. Salam sue...klau x keberatan akak pun nak minta no pak kamal tu..emeil akak o_zaiton1973@yahoo.com tq su

    ReplyDelete
  97. assalamualaikum sue.maaf mengganggu.sy cikgu ervina dr jb.klu x keberatan, blh x emailkan sy no pak kamal tu.sy ni da mule berjinak2 dlm hobi melancong ni n bercadang nak bwk rakan guru ke padang pertengahan tahun ni.so tq atas info pgalaman sue tu.so harap sgt sue dpt emailkan no pak kamal tu seberapa cepat yer!trm kasih byk2:)

    email: srikandi_adiratna@yahoo.com

    ReplyDelete
  98. Salam. Mohon email no Pak kamal to zaidimus@gmail.com. TQ

    ReplyDelete
  99. Salam.. Mohon email ke she8mi@yahoo.com detail Pak Kamal sis.. Kami bercadang untuk ke sana this mei.. Ty....

    ReplyDelete
  100. salam...saya dari melaka. boleh tlg emelkan no hp pak kamal ke zita0110@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  101. Assalam Suri.
    Kak memang contact Pak Kamal bila kesana. Orangnya macam Broery Marantika. Yg kak hormat kat dia ni, semua sejarah dia ingat. Dia cerita kat kita macam baca dlm skrip. Any way thanks sebab kerana Suri kak dpt sewa kereta murah.

    ReplyDelete
  102. Salam all, Saya dah emailkan contact number to all email address. Please check. Jika ada yang tak dapat pls email to me : suritera@gmail.com

    ReplyDelete
  103. Kak Anon Feb 7,2013 1:40pm,

    Masa saya pergi dulu pun macam tu la juga Pak Kamal. :)

    ReplyDelete
  104. Salam.

    Boleh bagi saya no.contact pak kamal.

    Terima kasih :))

    ReplyDelete
  105. Assalammualaikum. Blh bg no tel pak kamal. Tq

    ReplyDelete
  106. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Izinkanlah kami untuk memperkenalkan diri pada Tuan/Puan

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan dengan sepenuh hati di daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia seperti : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Motto kami adalah : Kesenangan dan kegembiraan tamu adalah kebahagiaan kami.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  107. ASSalamualaikum..

    jika ada kelapangan masa, mohon cik dapat emel hp no pak kamal dan hotel yang budget d sana..

    ReplyDelete
  108. Assalammualaikum sis,

    Mohon diemailkan no hp pak kamal ye

    email saya:anirsadamha@gmail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
  109. salam..boleh emailkn saya no pak kamal?

    saya nk tau pajej tuk 4 org 4h 3malam..

    thanks

    ni emel sy Nuraini.Anwar@sc.com

    ReplyDelete
  110. salam...boleh emailkan phn no pak kamal?

    nak pergi bulan june nie..

    thanks.

    email sy..indah.diman@yahoo.com

    ReplyDelete
  111. assalamualaikum..
    sy dan family akan ke padang 24 april ini.
    boleh bg sy no pak kamal tak..

    norbudimanismail@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. assalamualaikum kak sue..
    InsyaAllah saya akan ke padang september ni.bulan madu cadangnya.skrg ni hotel n tiket dh ada.cuma
    x jumpa lagi driver.boleh akak emailkan kat nur maklumat pak kamal dan yg berkaitan dengannya?mohon jasa baik akak.hargai sangat2.ni email nur...aznurmuhammad@gmail.com

    ReplyDelete
  113. salam...boleh bg no pone pak kamal kat email aireyna_2@yahoo.com.......tq

    ReplyDelete
  114. assalamualaikum... boleh saya dapat kan no hp pak kamal? :)

    email:- mashitah88@yahoo.com

    ReplyDelete
  115. Nak tanya pasal money changer kat padang atau bukittinggi yg berhampiran

    ReplyDelete
  116. Kalau info tentang money changer di padang @ bukittinggi sila antar email kepada saya = shafix.alyahya@gmail.com.

    ReplyDelete
  117. Salam sis, nak mintak no pak kamal,,
    email: amalesyacouture@yahoo.com
    tq yah :)

    ReplyDelete
  118. salam sis... sy nak pg bulan 6 nie. boley dptkn no contact pak kamal.

    nadia_lta@yahoo.com

    tq sis

    ReplyDelete
  119. hai boleh tak email kepada saya contact number pak kamal? thanks soofar_sogood@yahoo.com

    ReplyDelete
  120. Salam, minta dapatkan no. phone Pak Kamal. Trip saya pada bulan May ni.
    elmondel@gmail.com

    ReplyDelete
  121. Assalamualaikum sue..
    saya tertarik membaca percutian sue di padang..
    bleh tak e-mailkan saya no contact Pak Kamal?
    emailkan pd saya di Aunigirlz@yahoo.com

    tq :)

    ReplyDelete
  122. salam,
    Saya bercadang hendak bercuti bersama anak-anak pada cuti sekolah nanti. Boleh email saya no contact Pak Kamal ke email saya zanariah_mohammad@epu.gov.my

    ReplyDelete
  123. Assalam. Su boleh tak email no pak kamal ke email saya lilolaili64@ yahoo.com.my.tq

    ReplyDelete
  124. Salam..boleh email numb phone pak kamal n hotel tmpt sis menginap?
    Email:dzfglobal@gmail.com
    Tel:0162324576

    ReplyDelete
  125. Assalamualaikum sis,
    Saya Aina. Kebetulan nak ke Padang & jumpa your entry psl ni. Boleh saya dapatkan email/contact Pak Kamal? Terima kasih.
    Email sy: ainatawiyah@yahoo.com

    ReplyDelete
  126. AAssalamualaikum sis,
    Saya Aina. Kebetulan nak ke Padang & jumpa your entry psl ni. Boleh saya dapatkan email/contact Pak Kamal? Terima kasih.
    Email sy : chermpaka@gmail.com

    ReplyDelete
  127. Assalamualaikum sis, blh sy dptkan email/contact Pak Kamal? Email sy: marinahbaharuddin@yahoo.com
    Terima Kasih. :)

    ReplyDelete
  128. Banyak Info tentang Padang-Bukittinggi disini:
    http://freelancetour.blogspot.com/

    ReplyDelete
  129. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  130. Assalamualaiki, insha ALLAH, saya akan bercuti ke padang bulan Julai ini. blh sy dptkan email/contact Pak Kamal? Email sy: naasiha@yahoo.com
    Terima Kasih. :)

    ReplyDelete
  131. Salam sue.. harap dapat emailkan saya contact no pak kamal tu kat saya...ingat nak ke Bukit Tinggi juga la ujung taun nui.. ajinax@yahoo.com ..thanks.

    ReplyDelete
  132. salam...boleh sy dapatkan no tel / email pak kamal....? email sy reenrahayu@yahoo.com ..... terima kasih atas kerjasama

    ReplyDelete
  133. SALAM. SAYA BERNAMA CIKGU JAMALUDDIN DARI KUALA LANGAT SELANGOR. sAYA DAN KELUARAG BERCADANG BERCUTI KE PADANG PADA MEI 2014. BOLEH TAK BERI NO TEL PAK KAMAL atau emelBELIAU. ADAKAH SATU IDEA YANG BAGUS JIKA SAYA BERMALA DULU DI HOTEL PADANG, KEMUDIA KE BUKIT TINGGI. SAYA BERCADANG BERCUTI 4 HARI 3 MALAM. BERAPA JAUH AIRPORT PADANG KE HOTEL SEKITAR PADANG? INI EMEL SAYA. ewan_5803@yahoo.com

    ReplyDelete
  134. Salam semua,
    Saya sudah email contact number Padang/Bukit Tinggi. Saya juga telah letak dlm entry saya berkenaan dengan contact number tersebut. Sila klik : http://suritera.blogspot.com/2013/06/contact-number-padangbukit-tinggi.html

    Tk.

    ReplyDelete
  135. Salam Sue, Saya Kak Zura, Insya"Allah awal Disember ini akan ke Padang, kakak minta tolong Sue email kan no contact Pak Kamal kepada kakak, terima kasih.

    ReplyDelete
  136. Boleh bagi no contact Pak Kamal. terima kasih Puan Sue

    ReplyDelete
  137. Boleh bagi no contact Pak Kamal.Email saya izzcutedd@gmail.com
    .terima kasih Puan Sue.

    ReplyDelete
  138. tlg email kan contact en kamal. email saya: yuszaelaniharnim@gmail.com

    ReplyDelete
  139. Assalam semua saya Mukhlis Tour Guide kom Driver Kat Bukittinggi-Padang Sesiapa yg nak datang buki
    ttinggi saya sedia Package Tour sewa Van,Kereta & Shopping Embroidery Cantik, Murah, Quality baik buat bisness n nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti say akan bawa tuan/ puan ke tempat home Industry kain sulam, sila call +628197513210 / +6281268422608

    ReplyDelete
  140. Saya Mukhlis saya stay kat Bukittinggi jika ada yg nak dtg Bukittinggi sila call saya, whatsapp +628197513210 saya utamakan Quality bukan Quantity wassalam

    ReplyDelete

< >