Lamanye Tak Menulis...

More than 1 year with no story in this blog? Oh my God. Lamanya... Sesungguhnya saya tak perasan. Bila teringat nak jengah blog baru-baru ni, oh my..... dah bertahun rupanya tak update blog. How time flies really quickly. huhuhu... Bukan takde cerita. Ada je cerita. Cuma tak larat nak cerita. hehe Andddd... don't even remember to.

Ceritanya... hujung tahun 2016, Allah SWT berikan saya peluang sekali lagi untuk hamil. Alhamdulillah. So, as my previous pregnancy, memang saya mabuk agak teruk sehingga 4-5 bulan macam tu. My life was just go the office...then back from office, sampai rumah melepek tidur. Makan minum pun bercinta. Suami & anak sulung memang tak terjaga dah. Syukur juga, suami banyak membantu menjaga anak yang sulung tu. Tidur pun berasingan sebab saya tak boleh sejuk. Kipas pun tak boleh on apatah lagi aircond. Badan akan menggigil. Tidur berselimut penuh.

Thank God nothing happen through out the pregnancy. Alhamdulillah. Monthly checkup was also okay. Cuma saya ada masalah uri dibawah @ placenta previa. Detected sejak mengandung 4@5 bulan.

Masa baru tahu mengandung, kami sekeluarga pergi ke Miri & Brunei. Tak boleh nak batalkan sebab very the last minute baru tahu...Masa awal-awal mengandung saya tak rasa apa-apa. Takde mabuk dan sebagainya. Dan sempat juga cakap suami yang saya rasa pregnant kali ni tak mabuk kot. Tapi lepas balik je dari Brunei... bermulalah episod kemabukan saya... huhuhu

Bila mabuk dah okay sikit, sempat jugak travel ke Padang Besar (++16 weeks) dan Guilin (++24 weeks). Kemudian, out station ke beberapa negeri atas urusan kerja termasuklah ke Sabah. Sarawak saya tak pergi sebab ada monthly check up pada hari yang sama. Usia kandungan 34 weeks pula kena beristirehat di wad sehinggalah melahirkan pada 38 weeks...

Masuk ubat tambah darah... dah lupa nama ubat... :|


That's the story...till we meet again...


You Might Also Like

4 comments

  1. You always provide quality based posts, enjoy reading your work. replica watches india

    ReplyDelete
  2. Wanted to take this opportunity to let you know that I read your blog posts on a regular basis. Your writing style is impressive, keep it up! replica watches india

    ReplyDelete